J2Store Currency

 

Oktobar 2023

Pozdravljam Vas prijatelji,

U oktobru 2023. nas očekuju neki vrlo važnih astrološki dogadjaji. 

Lunarna aktivnost: 14. Mladi Mesec u Vagi, što je ujedno i pomračenje Sunca; 28. Pun Mesec u Biku, što je ujedno pomračenje Meseca;

Važni tranziti: Sunce do 22. u Vagi, posle u Škorpiji; Merkur do 13. u Vagi posle u Škorpiji; Venera u Lavu do 9, posle u Devici; Mars do 1a2. u Vagi, posle u Škorpiji; Jupiter R u Biku; Saturn R u Ribama; Uran R u Biku; Neptun R u Ribama; Pluton od 11 D u Jarcu;

Aspekti: najbolji  dani u mesecu su 3, kada je Merkur u trigonu sa Putonom; 20 kada su Sunce i Merkur u konjukciji; 22. kada će Venera i Jupiter praviti Trigon (ona je vladar Jupitera); i 31, kada će Venera biti u trigonu sa Uranom (opet kao njegov vladar).

8. oktobra će Mars (u Vagi) biti u kvadratu sa Plutonom (u Jarcu) što je vrlo izazovan dan. A, kao što vidite iz već rečenog, od 9. do 13. se polako menja energija jer Pluton postaje direktan a lične planete menjaju znak u to vreme. Odmah nakon toga, 14. oktobra je Maldi Mesec u Vagi i pomračenje Sunca.

Kada je Sunce u Vagi, dakle od 24. 9. do 23. 10, dolazi vreme sudjenja. Saturn je povišen u Vagi i pomaže joj da pravilno meri i sudi. Možemo reći da od prolećne do jesenje ravnodnevnice vlada Sunce, a od jesenje do prolećne ravnodnevnice vlada Saturn. Tako se godina deli na svetlu i tamnu polovinu a i sama Vaga najviše voli crno-belu kombinaciju boja. Stari srpski kalendar, ako i mnogi drugi stari kalendari, zna da se godina deli na dva dela i zna za ovaj polaritet svetlog i tamnog, o tome svedoče praznici koji se praznuju u jednom i drugom delu godine.

Svake godine Sunce prolazi kroz znake Vage, dakle sudi mu se svake godine, ali i svakog dana, jer je vreme Vage u dvadesetčetvoro časovnom ciklusu 6 posle podne. Isto tako svako od nas proživljava istu priču. Sunce je simbol naše svesti, a Saturn simbol naše karme. Tako redovno prolazimo kroz cikluse svesnog i nesvesnog stanja i tako sazrevamo, ili ako želite učimo o sebi, jer i jedna i druga faza imaju smisla i neophodne su u procesu sampoznavanja.

Vaga je ravnoteža tamnog i svetlog, muškog i ženskog, aktivnog i pasivnog, svega što je spoj suprotnosti. O tome govori moj stari video koji je na YouTube i zove se: Vaga, mit i karakteristike.

U Vagi vlada Venera, pa se postavlja pitanje kako Venera može da ispunjava tako bitnu funkciju, sudije, ako je znamo kao kraljicu strasti. Epa, stvar je u tome da Venera ima mnogo formi, čak i ženski asteroidi predstavljaju neke od njenih formi, mislim ovde na Paladu Atenu, Ceres, Junonu i Vestu. U vreme kad je Sunce u Vagi, Venera se transformiše u Paladu Atenu, pojavljuje se sa vezanim očima da bi nepristrasno sudila. Vaga je inače znak bez emocija, hladni Vazdušni znak (pazite, govorim na nivou arhetipa) jer njen zadatak je da dovede svakoga u stanje da bude svestan svoje vrednosti i da prihvati posledice svog činjenja.

I sada zamislite da je i oktobra ove 2023. godine došlo vreme da se mere duše i da se sudi, kao neko svodjenje računa. To dodatno naglašava pomračenje Sunca u Vagi. Kome bi moglo da se sudi pitam se? Da li neo-kolonizaotorima i neo-fašistima? Bilo bi divno da je tako. Solarna eklipsa u Vagi 14. oktobra govori o kraju u velikom stilu. Inače, pomračenja Sunca često simbolišu kraj vladara ili kraj nečije vladavine.

Ali, tamo gde je jedna forma Venere, tamo je i druga. Dakle tamo gde je sudija, tamo je i podmićivanje, odnosno novac. Venera simbolizuje u astrologiji novac i sposobnost da čovek privuče ono što želi, ona simbolizuje i naše želje. Dakle, dalje možemo očekivati, da će biti (kao obično) pokušaja da se sudija podmiti. Ni Saturnu ne smeta da primi mito, mada vrlo dobro zna šta ga nakon toga čega, ali prosto podleže. Dalje, vidite, sledi pomračenje Meseca u Biku, 28. oktobra, poslednje na osi Bik – Škorpija – i šta je važno ovde? Pa važno je da je vladar Bika kao i Vage opet Venera. Medjutim, u Biku ovaj arhetip dobija novu formu, to nije više Palada Atena, to je sada Afrodita, zavodnica i ljubavnica, često Cerera (Demetra), dakle majka zemlja, a ima i neke druge forme.

Tako da mi možemo očekivati kao posledicu ovih pomračenja brojne ekonomske i finansijske izazove i to na svetskom niovu. Zašto izazovi? Zato što je sama Venera, koja je vladar obeju eklipsi u drugoj polovini meseca u najslabijem mogućem položaju u padu, kako se to kaže u astrologiji, u znaku Device.

Dužnici ne žele da plate dugove, i zbog drugih celestijalnih dogadjaja znamo da će ići ka tome da izazovu ekonomoski kolaps i da će raditi na proširivanju ratnih sukoba. Dakle, kad se nagomilaju dugovi, izazove se rat, da se sve anulira, to je bilo često u skorijoj istoriji i sada se nešto slično pokušava, ali ova jesen je varljiva...

Vage, Ovnovi, Bikovi i Škorpije su na životnoj raskrsnici, neki od njih već korak dalje, neke to tek čeka. Svi mi imamo ove astrološke znakove negde u horoskopu, pa za sve nas važi da u oktobru treba čekati i osluškivati. Od 12 do 29. oktobra ne donosimo važne odluke, već osluškujemo i razmišljamo šta nam je činiti. Svako pomračenje donosi mogućnost za promenu a na nama je da odlučimo kako ćemo je doživeti.

Pričala sam u videima da se 14. 10. odigrava tzv. Velika Američka eklipsa, tako je nazvana jer je vidljiva sa celog američkog kontinenta. Medjutim, Kina se tradicionalno smatra Vagom i svoj državni praznik slavi u znaku Vage. Pred Kinom su veliki izazovi ove i sledeće godine te će morati da odustane od nekog dosadašnjeg puta. Znamo da je globalni prediktor spremao Kinu da bude novi tehnokratski centar upravljanja svetom i sad je pitanje da li će Kina imati snage i želje da se ovome suprotstavi. Koji sve izazovi čekaju Kinu i njen region, videćemo uskoro.

O pomračenjima u ličnim horoskopima u video lekciji:

Mesečevi čvorovi i pomračenja na osi Vaga – Ovan 2023 – 2025

Pluton je direktni od 11. 10. Sam 11. dan u mesecu je kritičan, pazite na to posebno ako imate planete oko 27° kardinalnih znakova. Ovo kretanje Plutona pokreće dogadjaje na makro-planu. Puno puta smo pričali da Paluton u Jarcu potpuno i nepovratno menja vladajauće strukture u svetu. Inače, nakon ovog tranzita, nema više starih Jarčeva koji su se uporno držali starog poredka i ustaljenog načina vladanja i življenja. Ovo važi i na mundanom i na individualnom niovu. Već januara 2024. godine Pluton će ponovo biti u Vodoliji te će nam biti sve jasnije da biramo izboru izmedju robotizacije ili oslobadjanja čoveka. I sasvim je moguće da će tokom jednog perioda u vremenu svet biti polarizovan ili nekako podeljen na osnovu tog izbora.

Preporučujem metodu koju sam poslednjih godina razvila, zove se: Promena KODA – promena percepcije.

Na sajtu Simboličkog mišljenja ćete naći online kurs astrologije za početnike i brojne seminare ličnog razvoja, horoskope kao i kurseve Feng shui; takodje i predavanja na filozofske i savremene teme.

Srdačno vas zovem na lične konsultacije iz astrološke psihologije i duhovne astrologije. Na stranicama www.symbolicthinking.net ćete naći sve potrebne informacije


Pozdravljam vas, želim vam srećne preokrete.

Vaša,
Tanja

 

 

symbolic thinking icon

 

 

KURSEVI, HOROSKOPI, PREDAVANJA:

 

ONLINE VIDEO-LEKCIJE:

 

PUBLIKACIJE:

 

KONSULTACIJE:

 

PREPORUČENA VIDEA NA YOUTUBU

 

VIDEOS IN ENGLISH

 

Poklon sertifikat

Sve naše službe, kurseve, seminare i konsultacije možete darovati kupovinom poklon sertifikata.