J2Store Currency

 

Novembar 2023

Pozdravljam Vas prijatelji,

Novembar 2023. je izazovan zbog tranzita Marsa, ali ima i nade i sreće u svemu što će se događati.

 

Lunarna aktivnost: Mladi Mesec 13. u Škorpiji; 27. Pun Mesec u Blizancima

Tranziti planeta: Sunce u Škorpiji do 22, posle u Strelcu; Merkur u Škorpiji do 10. posle u Strelcu; Venera u Devici do 8. posle u Vagi; mars u Škorpiji do 24. posle u Strelcu; Jupiter i dalje R u Biku, ali Saturn D u Ribama od 4; Uran i Neptun R, Pluto od prošlog meseca D;

Važni aspekti: 11-13. Mars će biti u konjukciji sa Suncem i u opoziciji sa Uranom u Biku što može da izazove nagle preokrete, i vrlo opasne borbene akcije. Imali smo slične aspekte u leto 2022, koje smo preživeli bez većih katastorfa. Međutim, u svim ovim dešavanjima ipak stradaju nedužni ljudi, a to je duboko tragično.

Sunce i Mars su u konjukciji neprekidno od 10. 11. do pred kraj meseca, prvo u Škorpiji, a poslednjih dana meseca u Strelcu, što ne daje snagu Marsu, ratniku, naprotiv. Međutim, egzaktna konjukcija Sunca i Marsa je 17, 18 i 19. dana u mesecu, a to je položaj koji izuzetno jača Mars. Dakle, ovo je drugi period u mesecu kada je Mars u jakom položaju. Time još počinje novi ciklus Marsa koji će trajati naredne nepune 2,5 godine. Ako uradimo horoskop za ovu konjukciju znaćemo da li i kako će se voditi ratovi u tom periodu (mada podsećam, rekli smo, 2023 i 2024. su godine i rata i mira). Ako pogledamo na primer 18. 11. u podne, vidimo da je konjukcija Sunca i Marsa u Škorpiji. Ovaj položaj simboliše uništavanja iz osvete i zavisti, ali ako je u sekstilu sa svojim vladarom i ima trigon sa Neptunom rat se vodi i zbog izvesnih ideala ili iz duhovnih razloga, a to vodi dalje ka velikoj reformi u svetu. Međutim opozicija s Uranom nagoveštava velika razaranja. Čak, da sve bude još gore, ova konjukcija je u opoziciji na fixnu zvezdu Algol, a mi smo već puno pričali da nas čekaju tranziti Urana i Jupitera preko ove zvezde, tokom 2024. godine, što je vrlo izazovno. Pogledajte o tome video: Mesečevi čvorovi na osi Bik-Škoprija, transformacija zla. Dakle, predstoje borbe naredne dve godine koje će imati dvojiti karakter kao što smo opisali.

Saturn je od 4. novembra direktni. Možemo pretpostaviti da će biti novih pokušaja hipnotisanja masa na ovaj ili onaj način, (kažem pokušaja) ali želim posebno da naglasim, da tranzit Saturna kroz znak Riba pokreće temu izbeglica. EU je prepuna tzv. „izbeglica“ sa Bliskog istoka koji su mladi muškarci sposobni da ratuju. Tokom istorije koja nam je poznata „neko“ je uvek trgovao ljudima, selio mase sa kontinenta na kontinent i te preseljenike (nekad robove) je različito koristio. Nadajmo se da će narodi Evrope shvatiti šta im se sve sprema. Globalisti im spremaju muslimanski kalifat. Da li je to tako teško shvatiti a pri tom ne biti protiv Muslimana?

Direktni Saturn pokreće nova dešavanja i donosi vrlo konkretne događaje koji se manifestuju u materijalnom svetu. Svi koji imaju Sunce ili Mesec ili i neke druge lične planete u Ribama, prolaze kroz fazu kada se završava jedan 30-ogodišnji ciklus i počinje novi. Ljudi sa planetama u prvom dekanu Riba to već osećaju tokom 2023. Vreme je za realističniji pogled na život. Vreme je za preuzimanje veće odgovornosti za sebe ili i za druge. Tranzit Saturna preko Meseca se u Indiji naziva „sade sati“, može biti ponekad težak jer vodi ljude ka samoći, donosi određenu tugu i sl, ali u isto vreme dnosi zrelost. Često vodi ka kupovini ili prodaji nekretnina ili donosi promene u porodičnom životu koje su značajne (ne moraju biti tužne, mogu samo biti trajne, takve da im čovek mora odgovorno pristupiti). Tranzit Saturna preko Sunca donosi promene u profesionalnoj oblasti, naravno, često na bolje, ako je čovek svestan svojih ograničenja, ali može biti izazovan za zdravlje jer slabi vitalnost.

Mladi Mesec je u Škorpiji 13. 11. na 20°. Ukoliko neko ima Sunce ili Mesec na ovom stepenu, počeće mu nova životna faza. Mladi Mesec je u opoziji sa Uranom i u konjukciji sa Marsom. Oni koji imaju Sunce u svom horoskopu oko ovog stepena u obrisu od 2-3 stepena će imati u solarnom horoskopu ovu opziciju, a to znači da cele godine mogu biti napeti ili nervozni zbog promena ili zbog očkivanja promena. Venera u Vagi će svakako pomoći da se opuste 😉

Inače, dobro je kada je Sunce u Škorpiji. Ovaj tranzit nas podseća na staro pravilo da mora da se umre da bi se živelo. Škorpija brani da se desi degeneracija. Ono što u pravilnim ciklusima umire, isto tako se i rađa.

27.11. je Pun Mesec u Blizancima – ono što su Blizanci počeli u junu sada polako završavaju. Najčešće pun Mesec u Blizancima simboliše veselu energiju, putnika i komunikátora, ali sada to nije baš tako, doneće vrlo borbenu i iracionalnu energiju. Tako će se završiti jedan šestomesečni ciklus.

Ipak, kada u poslednjoj trećini meseca Sunce, Mekrur i Mars budu u Strelcu a Venera u Vagi, biće manje strahova u svetu, i više osnova za optimistične akcije, trgovinu, ugovore, pregovore i sl. Međutim, mi smo svi u ratu od 2020. godine i to će trajati još neko vreme. Mars u Strelcu i Pun Mesec u Blizancima će pokazati ko pobeđuje u informacionom ratu i ko je uspešniji u satelitskoj komunikaciji. Verujem da će to biti pozitivne sile. Jupiter je i dalje retrogradni u Biku, on nedozvoljava dalji rast dok svi ne nauče lekcije. Vreme je da se vidi šta ko radi u ovom svetu.

Više o novembru u videu na YouTube: Novembar 2023 – samo ono što je sposobno da umre, ume da živi.

Preporučujem metodu koju sam poslednjih godina razvila, zove se: Promena KODA – promena percepcije.

Na sajtu Simboličkog mišljenja ćete naći online kurs astrologije za početnike i brojne seminare ličnog razvoja, horoskope kao i kurseve Feng shui; takodje i predavanja na filozofske i savremene teme.
Tamo je i nova video lekcija zove se Zmaj na nebu, posvećena je temi mesečevih čvorova u natalnom horoskopu, odnosno govori o putu duše.

Srdačno vas zovem na lične konsultacije iz astrološke psihologije i duhovne astrologije. Na stranicama www.symbolicthinking.net ćete naći sve potrebne informacije


Pozdravljam vas, želim vam sreću i istinu uvek i u svemu.

Vaša,
Tanja

 

 

symbolic thinking icon

 

 

KURSEVI, HOROSKOPI, PREDAVANJA:

 

ONLINE VIDEO-LEKCIJE:

 

PUBLIKACIJE:

 

KONSULTACIJE:

 

PREPORUČENA VIDEA NA YOUTUBU

 

VIDEOS IN ENGLISH

 

Poklon sertifikat

Sve naše službe, kurseve, seminare i konsultacije možete darovati kupovinom poklon sertifikata.